Ook dit jaar geen Rock Werchter, camping- en cateringondernemers: "Twee jaar op rij, dat doet pijn"

Rock Werchter gaat dit jaar niet door omwille van corona, ook vorig jaar werd het festival geannuleerd. De organisatie mikt nu op 2022. Dat is geen goed nieuws voor de festivalgangers, maar ook niet voor de mensen die inkomsten halen uit het festival, zoals de man van de catering of de uitbaters van een B&B of camping naast de weide. 

Een tijdje geleden was er sprake van om Rock Werchter te verschuiven naar september, maar ook dat is nu afgeblazen. Volgens de organisatie zorgt corona voor teveel onzekerheden, waardoor het festival niet op een goeie manier kan georganiseerd worden. En daar komen heel wat reacties op, onder meer van festivalgangers die er zo hard naar uit hadden gekeken, en van mensen die hun boterham verdienen op Werchter.

Wij maken elk jaar verse soep voor de medewerkers van Rock Werchter 

Ook Luc De Keyser die een cateringbedrijf heeft in Werchter had gehoopt dat het festival toch zou doorgaan. "Wij maken elk jaar verse soep voor de medewerkers van Rock Werchter. Wij hebben ook nog een broodjeszaak in het centrum van Werchter waar we tijdens de concertdagen veel broodjes en koffiekoeken verkopen. Dit is een financiële aderlating. Maar als je hoort hoe het gaat met de besmettingen en de vaccinaties, dan begrijp ik dat er tegen september ook niet echt perspectief kan zijn."

B&B

Ann Van Loo baat een B&B uit vlakbij de weide van Werchter. "We hadden gehoopt dat het anders zou uitdraaien, maar we zullen nog een jaar moeten wachten", vertelt Ann. "Voor ons is die periode altijd heel gezellig. Wij hebben ondertussen vaste gasten die ieder jaar terugkomen tijdens Rock Werchter en op die manier beleven wij het festival vanop afstand. We horen de muziek ook tot bij ons, en we horen de festivalverhalen van onze gasten."

Camping

De annulatie is ook een ramp voor Raymond Dauw die ieder jaar een camping uitbaat op de Haachtsesteenweg in Werchter, maar hij begrijpt de beslissing: "Met alle tegenslagen rond de inentingen is het logisch dat ze het festival moeten afgelasten. Voor ons is dit financieel zwaar, maar ook voor alle verenigingen die leven van de inkomsten die ze halen uit Rock Werchter. Twee jaar na mekaar geen festival, dat zal pijn doen."

Rock Werchter zal volgend jaar plaatsvinden van 30 juni tot 3 juli 2022. Deze zomer zou er wel een kleiner alternatief komen zoals vorig jaar. 

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen