Stad Herentals is mountainbikers die trappen van de Kruisberg oprijden beu en deelt boetes uit

De politie van Herentals heeft voor het eerst boetes uitgeschreven aan mountainbikers die de trappen van de Kruisberg oprijden. Dat is verboden, maar veel mountainbikers lijken de regels daar aan hun laars te lappen.  De politie ondernam al enkele pogingen om de fietsers te ontmoedigen de trappen op te rijden, maar zonder succes.

Bij de politie van Herentals zagen ze geen andere optie meer dan boetes uit te schrijven. "We hadden in het verleden al een houten bareel gezet om fietsers tegen te houden en borden geplaatst, maar dat heeft allemaal niet geholpen", vertelt schepen van erfgoed Stefan Verraedt.

Volgens de schepen zien heel wat mountainbikers de trappen als een leuk parcours, maar ze brengen ook heel wat schade aan. "De Kruisweg bestaat uit grote kasseien trappen, maar de mountainbikers fietsen op het zand ernaast, waardoor de trappen stilletjes aan verzakken. Als ze van de Kruisberg naar beneden rijden krijgen de paden allemaal geulen waar het regenwater doorsijpelt. Zo zien we die berg meer en meer vervlakken", vertelt de schepen.

De politie schreef boetes uit aan 7 mountainbikers en een motorcrosser. De stad is van plan om de Kruisweg te restaureren tegen eind 2024.

Meest gelezen