Eén van de 79 juwelen die werden teruggevonden door de politie Regio Turnhout

Politie Regio Turnhout zoekt slachtoffers oplichtersbende die juwelen kocht voor oneerlijke prijs

De politie Regio Turnhout is op zoek naar mensen die juwelen verkochten aan oplichters die er een oneerlijke prijs voor betaalden. De bende organiseerde zogenoemde koopdagen in hotels. Zo werd er ook één georganiseerd in hotel Terminus in Turnhout. Het hotel zelf heeft niets met de bende te maken, zegt de politie. Er zijn 5 verdachten opgepakt. Bij huiszoekingen zijn 79 juwelen teruggevonden. Ze zijn allemaal op een website gezet door de politie (zie onderaan).

De bende lokte zijn slachtoffers, dikwijls goedgelovige senioren volgens de politie, naar verschillende hotels. "Ze zetten advertenties in dag- en weekbladen, waarin stond dat ze daar op bepaalde avonden koopdagen organiseerden", zegt Rudy Remijsen van de politie Regio Turnhout. "We vermoeden dat er slachtoffers zijn in heel Vlaanderen, want we hebben ook van die advertenties teruggevonden in de omgeving van Antwerpen en Brugge."

We vermoeden dat er slachtoffers zijn in heel Vlaanderen, want we hebben ook advertenties teruggevonden in de omgeving van Antwerpen en Brugge.
Rudy Remijsen, politie Regio Turnhout

Begin vorig jaar stootte de politie op de zaak en in april werden dan 5 verdachten opgepakt, onder wie 2 minderjarigen. "Bij de verdachten hebben we huiszoekingen uitgevoerd en daar zijn 79 juwelen aangetroffen, waaronder waardevolle stukken vermoeden we, maar ook 27.000 euro cash en twee luxevoertuigen, waarvan de geschatte waarde 100.000 euro per stuk is."

Wie denkt dat hij het slachtoffer werd van de bende, kan nagaan of zijn juwelen ook gevonden zijn. Ze staan allemaal op deze site. Als jouw juweel ertussen staat, kan je contact opnemen met de Politie Regio Turnhout op het telefoonnummer 014 40 80 60, elke werkdag van 08.00 tot 16.00 uur .

Eén van de 79 juwelen die werden teruggevonden door de politie Regio Turnhout
Eén van de 79 juwelen die werden teruggevonden door de politie Regio Turnhout

Meest gelezen