Pukkelpop volgt voorbeeld van Rock Werchter voorlopig nog niet

De organisatoren van Pukkelpop stellen de beslissing over de festivalzomer 2021 nog even uit.  Pukkelpop wacht af wat de overheid eind maart beslist over de festivals.

Pukkelpop staat pas op het einde van de zomer op de kalender en heeft daardoor nog iets meer tijd om te beslissen dan Werchter. De organisatie gaat er nog steeds van uit dat het festival kan doorgaan van 19 tot 22 augustus, ongeveer op de manier waarop het elk jaar gebeurt. Ze wachten nu eerst nog op de beslissing van de overheid over festivals. Daarnaast is het uitkijken naar de resultaten van het testevent met 1.000 feestvierders eind april in Hasselt. En uiteraard moet heel de evolutie van het virus opgevolgd worden.

Snel schakelen

De organisatoren van Pukkelpop maken zich sterk dat ze "snel kunnen schakelen" en dus op korte tijd toch nog een festival kunnen organiseren en programmeren. Maar dan zal er toch vrij snel duidelijkheid moeten komen over buitenlandse artiesten. Als vierdaags internationaal festival programmeert Pukkelpop honderden buitenlandse groepen en artiesten. Maar het blijft nog altijd onzeker of die tegen de zomer opnieuw zonder beperkingen zullen kunnen rondreizen. De organisatoren houden de festivalgangers op de hoogte via de website

Kleinere events

Pukkelpop is intussen een samenwerking  begonnen met Muziekodroom. Dat bekende Hasseltse muziekcentrum ligt in de kanaalzone en biedt heel wat mogelijkheden voor kleinere concerten. Indien een groot festival niet mogelijk is, zijn er verspreid over Hasselt en Limburg kleinere events mogelijk. 

Deze zomer is het ook precies 10 jaar geleden dat er een storm over de festivalweide raasde en er vijf doden vielen. 

Meest gelezen