Radio 2

School in Sint-Niklaas dicht omdat te veel leerkrachten in afzondering zitten, ruim 500 leerlingen thuis 

Kleuter- en basisschool Berkenboom in Sint-Niklaas bliift de hele week dicht omdat er te veel leerkrachten in quarantaine zitten door corona. Er is te weinig personeel om de 540 leerlingen les te geven of op te vangen. Vrijdag beslist de directie of de school maandag weer open kan.

In kleuter- en basisschool Berkenboom in Sint-Niklaas waren 6 van de 42 leerkrachten besmet met het coronavirus. Daardoor moesten er nog 5 anderen in afzondering omdat ze hoogrisicocontact hadden gehad. Omdat er zoveel leerkrachten zijn uitgevallen kan de school de leerlingen niet meer op een veilige manier les geven en opvangen. De klasbubbels mogen immers niet gemengd worden. Er waren eerder ook al twee klassen in quarantaine. De besmetting startte in het derde leerjaar, er is een tiental kinderen besmet.

Organisatie

Directrice Heidi Claes besliste in overleg met het CLB  (Centrum voor Leerlingenbegeleiding dat contacttracing op scholen doet) om de school te sluiten. "We kunnen niet zomaar iedereen in een andere klas zetten", legt de directrice uit. Door de coronaregels is het niet evident om zo'n grote school te sluiten, maar "we hebben ervoor gezorgd dat leerlingen online les krijgen. Het is een hele organisatie, maar het geeft een beetje rust momenteel, want ouders en leerlingen waren toch ongerust."

Ik ben ervan overtuigd dat veel mensen beter gaan slapen vannacht. Mensen werden echt ongerust omdat het aantal besmettingen groot werd

Directeur Heidi Claes

Vrijdag beslist de directie samen met het CLB of de school maandag weer open kan. De sneltestbus van het UZ Gent komt deze en volgende week langs om enkele klassen te testen. 

kasto80

Meest gelezen