Radio 2

Stad en middenstand Sint-Niklaas steunen volop Hooverphonic voor Eurovisiesongfestival

De thuisbasis van Hooverphonic is Sint-Niklaas en dat zal Vlaanderen geweten hebben. Vandaag lanceert de stad #9100forhooverphonic. Met dat initiatief wil de stad haar lokaal talent in de kijker zetten. En ook de lokale middenstand springt op de kar. Verschillende lokale handelaars brachten een eigen limited edition #9100forhooverphonic-product op de markt, om hun steun aan de band uit te drukken. In mei is Hooverphonic de Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival.

Sint-Niklaas lanceert met #9100forhooverphonic een campagne om de Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival een duw in de rug te geven, en de stad meteen wat op de kaart te zetten. Schepen Ine Somers (Open VLD): "Als stad zijn we bijzonder trots op de participatie van Hooverphonic aan het Eurovisiesongfestival. Dat twee van de drie bandleden van Hooverphonic Sint-Niklase roots hebben, toont aan dat we als stad kwalitatieve artiesten kunnen aanleveren die de Belgische driekleur vertegenwoordigen op het grootste muzikale evenement ter wereld. Onze 12 punten gaan zonder twijfel naar dit muzikaal talent van eigen bodem, en we duimen voor de overwinning".

Van gin tot gehaktballen

Heel wat lokale handelaars lieten zich door de campagne inspireren om aangepaste producten te lanceren. Een brouwerij brengt een aangepaste gin op de markt, een collega een aangepast bier, een chocolatier ontwierp pralines geïnspireerd door hooverphonic, en een gekende ijsjeszaak verkoopt nu met 'de keuze van Alex Carlier' een lactosevrij ijsglaasje gevuld met amarena-ijs en chocolade-ijs.

(Lees verder onder de foto)

Radio 2

Niet alleen delicatesses werden ontwikkeld, ook prozaïschere producten kregen een make-over. Zo bestaat er ook een kippenburger, en is er zelfs thee en koffie in een Hooverphonic-jasje. En om het af te maken is er zelfs gedacht aan de snelle hap, want ook een broodjeszaak, een frituur en een restaurant hebben een gerecht in het thema. 

Op https://www.9100forhooverphonic.be/ zijn alle acties verzameld.

(herbeluister enkele enthousiaste handelaars hieronder)

kasto80

Meest gelezen