Marc Gorremans

Traditionele tulpenpluk in Berendrecht afgelast: alternatief bedacht voor 170.000 geplante tulpen

De traditionele tulpenpluk in Berendrecht gaat dit jaar niet door. Het evenement zou teveel volk lokken en de tulpen kunnen in het koude, natte weer nog niet geplukt worden. Eind november vorig jaar werden wel 170.000 tulpenbollen geplant. Die gaan gelukkig niet verloren: "Van zodra de tulpen uitkomen, zal een ploeg ze plukken en gaan we ze verdelen aan de inwoners van het district en de omliggende gemeenten", zegt districtsburgemeester Carl Geeraerts (N-VA).

De tulpenpluk in Berendrecht gaat dit jaar niet door, dat heeft het districtsbestuur beslist. Begin april zou de zesde editie van het evenement plaatsvinden en eind november vorig jaar werden er daarvoor nog 170.000 tulpenbollen geplant. Maar het evenement zou te veel volk bijeen brengen op de bloemenweide, want normaal lokt de tulpenpluk zo'n 15.000 mensen. Bovendien kunnen de tulpen in het huidige koude en natte weer nog niet geplukt worden. 

"Het is een teleurstelling, want om de twee jaar is dit ons grootste evenement en er komt zoveel voorbereiding bij kijken", zegt districtsburgemeester Carl Geeraerts. "We hadden niet gedacht dat corona ons nu nog parten zou spelen, en dus moeten we naar een alternatief zoeken."

Niet gedacht dat corona ons nu nog parten zou spelen

Districtsburgemeester Carl Geeraerts (N-VA)

"We zullen de weergoden moeten afwachten. Van zodra de tulpen uitkomen, zal een ploeg ze plukken en gaan we de tulpen verdelen", gaat Geeraerts verder. De geplante tulpen gaan dus niet verloren. Zo'n 100.000 tulpen zullen uitgedeeld worden aan de inwoners van het Antwerpse district Berendrecht-Zandvliet-Lillo en aan woonzorgcentrum Monnikenhof in Berendrecht. De overige 70.000 tulpen zijn bedoeld voor de omliggende gemeenten. 

Wanneer die verdeling precies zal plaatsvinden, is nog niet duidelijk. Het districtsbestuur zal hierover later meer duidelijkheid scheppen.

Meest gelezen