Twee scholen in Riemst dicht: "De besmettingen gaan snel en we willen dit stoppen", zegt burgemeester

In Riemst gaan de basisscholen Den Dries in Zichen-Bolder en Trudo in Zussen preventief dicht omdat er coronabesmettingen vastgesteld zijn in 4 klassen. In totaal moeten 267 leerlingen en 40 personeelsleden nu preventief in quarantaine.  Ook in Beringen en Hasselt zijn scholen dicht vanwege coronabesmettingen. 

"Er zijn nu 10 besmettingen in de twee scholen", zegt burgemeester Mark Vos (CD&V). "Om verdere verspreiding tegen te gaan hebben we beslist om preventief de leerlingen in quarantaine te zetten." Daarnaast worden de kinderen die in een klas zitten waar besmettingen zijn, morgen getest. Ook de leerkrachten zullen al getest worden. Volgende week donderdag worden dan alle 267 leerlingen getest.

Het virus is heel besmettelijk en we willen het stoppen
Mark Vos, burgemeester Riemst

Deze preventieve maatregel is volgens de burgemeester echt nodig: "We willen de verspreiding tegengaan en het virus stoppen. Dus het is noodzakelijk om de kinderen nu in quarantaine te zetten, want we zien ook vaak dat ouders en broers en zusjes besmet worden. Dus het is heel besmettelijk en we willen dit stoppen."

De kinderen die op 29 maart niet besmet blijken, kunnen dan opnieuw naar school.

Ook kleuterscholen in Beringen en Hasselt dicht

In Beringen is de stedelijke kleuterschool in Koersel preventief dicht. Tijdens het weekend bleek dat een van de leerkrachten corona had. Daarop werden zo'n 40 kleuters getest en 4 van hen bleken ook besmet te zijn.  Omdat heel wat leerkrachten intussen in quarantaine zitten heeft de stad de school tot eind deze week gesloten. De lagere school blijft wel open.

In de school Straal in Hasselt testte een kleuterjuf positief op corona.  Gisteren werden de 37 kleuters en een andere leerkracht preventief naar huis gestuurd. Ze worden voorlopig niet getest en volgende week dinsdag kunnen de kinderen normaal terug naar school. 

Eerder werd al bekend dat in de stedelijke basisschool in Kuringen de 70  leerlingen van het derde leerjaar thuis zijn, na enkele coronabesmettingen. Ze krijgen afstandsonderwijs. 

Meest gelezen