Foto: Kathleen Goossenaerts

Vlaamse in de Italiaanse Marken: "Wout Van Aert mag van dorp naar dorp fietsen, wij zitten verplicht thuis"

Vandaag eindigt de Italiaanse wielerwedstrijd Tirreno-Adriatico. De beelden van Wout Van Aert en co die fietsen door de glooiende landschappen doen meer dan ooit dromen van een reis naar Italië. "Ik zal de renners op televisie moeten volgen. Wij zitten in een rode zone en mogen ons dorp niet verlaten", vertelt de Vlaamse Kathleen Goossenaerts vanuit De Marken op Radio 2 Antwerpen.

Door de goede prestaties van Wout Van Aert volgen meer mensen dan ooit de wielerwedstrijd Tirreno-Adriatico. Die kent vandaag zijn hoogtepunt met een slottijdrit in de badplaats San Benedetto del Tronto in de regio Le Marche. Wegdromen bij de Italiaanse landschappen is voor veel wielerliefhebbers dagelijkse kost. "We hebben hier inderdaad prachtige panorama's, van de kust over de heuvels tot in de bergen", zegt de Schotense Kathleen Goossenaerts in "Start Je Dag". "Al zal ik de koers op televisie moeten volgen."

Nochtans woont Kathleen op amper een uurtje rijden van de finish aan de Adriatische kust. "Wij zitten in een rode zone en moeten in ons kot blijven. Alleen voor essentiële verplaatsingen naar de winkel mag je je huis verlaten. Wout Van Aert mag dus van dorp naar dorp rijden en wij niet. Maar pas op: ik ben blij dat de koers kan doorgaan. Het is prachtige reclame voor onze regio De Marken."

Met Pasen kan ik helaas nog geen toeristen ontvangen. Ik hoop op mei en juni

Kathleen Goossenaerts

Geen toeristen

Goossenaerts woont al ruim 20 jaar in Italië. Sinds een jaar verhuurt ze vakantieverblijven in haar Villa Montefiore in Monsano. "Geen evident jaar om op te starten", zegt ze op Radio 2 Antwerpen. "Jammer genoeg zit het er dit jaar nog niet in om met Pasen gasten te ontvangen. Al heb ik goede hoop dat we in mei, en zeker in juni  en de zomervakantie weer volop aan de slag kunnen. We hebben hier een fantastische streek om op vakantie te komen. Na al die jaren ben ik er nog steeds verliefd op", besluit ze vanuit De Marken.

Meest gelezen