Radio 2

Alle ziekenhuispatiënten AZ Jan Portaels krijgen iPad tijdens verblijf

Het Ziekenhuis AZ Jan Portaels in Vilvoorde wil dat alle ziekenhuispatiënten er in de toekomst over een tablet beschikken. Op deze manier kunnen patiënten contact houden met hun naasten, maar zullen ze in de toekomst ook de maaltijden in het ziekenhuis kunnen bestellen.

Momenteel beschikt het AZ over 66 iPads die verdeeld worden over de verschillende afdelingen in het ziekenhuis. Maar in de toekomst moet dat aantal uitgebreid worden. "Het is de bedoeling van het ziekenhuis dat elke patiënt tijdens zijn verblijf over een eigen iPad beschikt", zegt Helena Polfliet van het AZ Jan Portaels. "Daarom dat we de komende twee jaar nog meer iPads zullen aanschaffen."

Bedoeling is om de patiënten het zo aangenaam mogelijk te maken 

Helena Polfliet, AZ Jan Portaels Vilvoorde

De 66 iPads die op dit moment in omloop zijn, worden al veel gebruikt door de aanwezige patiënten. "De iPads worden nu vooral door de patiënten gebruikt om contact te houden met  familie en vrienden of om televisie te kijken. Maar het is de bedoeling dat de iPads in een later stadium ook gebruikt worden om bijvoorbeeld maaltijden te bestellen in het ziekenhuis of om het elektronisch patiëntendossier te raadplegen. Innovatie is een kerngedachte in alles wat we doen. Dat gaat van een robot aan het onthaal tot een nieuw communicatieplatform. En dat om de patiënten het hier zo aangenaam mogelijk te maken tijdens hun verblijf."

Meest gelezen