Videospeler inladen...

BEKIJK: brandweer houdt oefeningen voor risicovolle tunnelbranden met "containertunnel" in Beveren

Om beter hulp te kunnen bieden bij verkeersongelukken en incidenten in tunnels, heeft de brandweer in de Waaslandhaven, in Beveren, een speciale tunnel gebouwd. Tot hiertoe moesten zulke oefeningen in het buitenland worden gehouden. Of werd ergens een echte tunnel afgesloten, met veel hinder tot gevolg. Nu beschikt de brandweer over een containertunnel. "Het Journaal" woonde een oefening bij.

De brandweer oefent een typische situatie in: er is een aanrijding gebeurd, waarbij brand ontstaat en de tunnelkoker snel vol rook komt te hangen. Bestuurders staan vast met hun auto. Het is een complexe situatie waarin de brandweer slachtoffers moet bevrijden en tegelijk de brand en de warmte moet bestrijden.

Bekijk hier de reportage van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen