Foto: Edgard Berben

Boechout wil mening van inwoners over hoe gemeente er binnen tien jaar moet uitzien

De gemeente Boechout start met een participatietraject. Op die manier wil ze te weten komen hoe de gemeente er binnen tien jaar moet uitzien volgens haar inwoners. "We hopen veel input te krijgen van onze inwoners", zegt schepen van ruimtelijke ordening Kris Swaegers.

De gemeente Boechout stelde samen met twee studiebureaus een toekomstvisie op. "Deze willen we nu met een participatietraject aftoetsen aan de mening van de Boechoutenaren", vertelt Swaegers. Hoeveel groen moet er zijn? Waar en hoe hoog mag er nog gebouwd worden? Het zijn maar enkele van de vragen die de inwoners die deelnemen aan dat traject voorgeschoteld krijgen.

Meedoen met het participatietraject kan hier. Tegen de zomervakantie wil de gemeente alle informatie verzamelen en ermee aan de slag gaan.

Meest gelezen