Drie mensen bevangen door rook na brand in Antwerpen: alert meisje op weg naar school voorkomt erger, volgens brandweer

Bij een brand in Antwerpen zijn drie mensen gewond geraakt. Een meisje dat op weg was naar school, had gemerkt dat er rook uit een gebouw kwam en belde de brandweer. De oorzaak was een pot die vergeten was op het vuur. De brandweer heeft het meisje gefeliciteerd, want zonder haar oproep had het erger kunnen aflopen. 

Het was aan de Hockeystraat in Antwerpen dat een meisje op weg naar school rond 7.15 uur heel veel rook opmerkte. Daarop belde ze de brandweer. 

De oorzaak van de rook bleek een vergeten pot op het vuur te zijn. Drie mensen in de woning zijn bevangen geraakt door de rook, één van hen had ook lichte brandwonden in het gezicht. Ze zijn allemaal naar het ziekenhuis gebracht.

De brandweer heeft het alerte meisje wel bedankt, want zonder haar telefoontje hadden de gevolgen ernstiger kunnen zijn.

Meest gelezen