Gebruikers gratis pendelbussen naar Hasselts vaccinatiecentrum erg tevreden. "Dienst moet nog bekender worden."

Vanaf vandaag rijden er gratis pendelbussen tussen het station van Hasselt, het Kolonel Dusartplein en het vaccinatiecentrum in de Ethias Arena. Hoewel er nog maar met mondjesmaat gebruikt werd gemaakt van de dienst, waren de reizigers unaniem positief. “Het was top geregeld”, reageert een dame die zich net liet vaccineren met het AstraZeneca-vaccin.

Voortaan rijdt er om de 30 minuten een pendelbus tussen Hasselt Station, het Kolonel Dusartplein en het vaccinatiecentrum in de Ethias Arena. Eén uur voor de opening van het vaccinantiecentrum en één uur na de sluiting kunnen mensen met een vaccinatie-uitnodiging gratis gebruik maken van deze vaccinatiependel. “Ik was erg verheugd met dit nieuws”, vertelt een risicopatiënt. “Omdat ik geen auto heb was ik al zenuwachtig over hoe ik in het vaccinatiecentrum moest geraken. Zou de bus ergens stoppen op de ring? En zou ik dan nog een kilometer te voet moeten gaan? De pendelbus heeft mij netjes afgezet voor de deur van het centrum en brengt mij seffens weer naar het centrum van de stad. Top georganiseerd, een dikke pluim aan de organisatie!” Een buschauffeur geeft aan dat hij in een paar uur tijd een tiental mensen heeft vervoerd. "Iedereen was erg tevreden, maar het initiatief moet duidelijk nog bekender worden."

Slechte bereikbaarheid mag geen excuus zijn om je niet te laten vaccineren

Voor de stad Hasselt mocht bereikbaarheid, of het gebrek daar aan, geen excuus zijn om je niet te laten vaccineren. We willen zoveel mogelijk mensen vaccineren door het vaccinatiecentrum letterlijk en figuurlijk zo laagdrempelig mogelijk te maken”, aldus burgemeester Steven Vandeput (N-VA). Ook de vijf burgemeesters van de deelnemende gemeenten zijn blij met de oplossing.  “Ook vanuit de omliggende gemeenten komen heel wat streeklijnen van De Lijn aan op het Kolonel Dusartplein of aan Hasselt Station. Op die manier worden alle openbaar vervoergebruikers van de Eerstelijnszone Herkenrode maximaal bediend.”

Meest gelezen