Facebookpagina Mister Gay Belgium

Gelovige homo Jeroen uit Ieper reageert op excuses Belgische bisschoppen: "Hopelijk grote stap richting homohuwelijk in de kerk"

Jeroen Vinckier uit Ieper is hoopvol nu de Belgische bisschoppen afstand nemen van het standpunt van het Vaticaan dat homoseksualiteit een zonde is. "Het is echt vernieuwend dat zij zo reageren. En nu op naar de erkenning van het homohuwelijk", zegt Jeroen. Hij is zelf homo én gelovig.

Jeroen Vinckier nam vorig jaar nog deel aan de verkiezing van Mister Gay Belgium. Hij schrok deze week toen het Vaticaan onder het goedkeurend oog van paus Franciscus  herhaalde dat homoseksualiteit zondig is. "Het is goed dat de Belgische bisschoppen dat standpunt afwijzen", zegt Jeroen. "Want als homo beleef je soms moeilijke momenten in de kerk, ook hier bij ons."

"Samen met partner scheef bekeken in kerk"

Jeroen heeft zelf slechte ervaringen met de aanvaarding van homo's in de kerk. "Ik voelde me samen met mijn partner wel al eens nagekeken in de kerk. Net terwijl ik daar zit omwille van mijn geloof en om rust te vinden. En dan word je toch weer in de hoek gedreven van mensen die daar niet welkom zijn. In de Bijbel staat nergens dat homoseksualiteit niet kan. Het is triestig dat sommigen de Bijbelteksten toch op hun manier interpreteren en zeggen: niet bij ons."

Meest gelezen