Hendrik uit Sint-Lievens-Houtem is 104 en opgelucht dat hij gevaccineerd is: "Doen, dan zijn we er rap van af"

Hendrik Van Bever is met zijn 104 de oudste inwoner van Sint-Lievens-Houtem en heeft zich met plezier laten vaccineren. Hij roept iedereen op om hetzelfde te doen. "Het is belangrijk en ik ben blij dat ik mijn spuitje heb gehad, nu nog de rest van de bevolking"

Hendrik Van Bever kreeg zijn spuitje van de vroegere burgemeester Latoir, die zelf huisarts is. Hij bezocht de kranige eeuwling zelf al verschillende keren. Eerst om zijn 100ste verjaardag te vieren en de jaren nadien bij elke verjaardag. Hendrik zelf twijfelde geen moment om zich te laten vaccineren. 

Oproep om zich te laten vaccineren

Hendrik woont samen met zijn zoon in Sint-Lievens-Houtem.  Hendrik was ooit 1ste voorzitter van het Hof van Beroep in Oost-en West-Vlaanderen. Na de twee wereldoorlogen heeft hij er nu de pandemie bovenop gekregen. Volgens de gemeente keek hij uit naar zijn vaccinatie. Hij wil dat iedereen zich laat vaccineren om zo vlug mogelijk van het coronavirus verlost te zijn. Hij zegt zelf te leven van dag tot dag en blij te zijn als hij opstaat en als hij zijn hoofd op zijn kussen mag leggen en dan weer gezond en wel kan opstaan. 

 

kasto80

Meest gelezen