In Ternat gebeurde de reconstructie van de moord op de 89-jarige Yvonne

In Ternat is vanmiddag een reconstructie gehouden van de moord op de 89-jarige Yvonne De Rijck. Zij zou in december 2019 om het leven gebracht zijn door haar 51-jarige zoon J. Volgens zijn advocaat werkte de verdachte goed mee tijdens de reconstructie. 

De feiten speelden zich af in de nacht van 21 op 22 december 2019 in de woning aan de Keizerstraat in Ternat waar J. met zijn moeder woonde. Hij was onder invloed van drank toen hij 's avonds thuiskwam. Er onstond een hevige discussie en zelfs een gevecht tussen hem en zijn moeder. Toen J. merkte dat zijn moeder niet meer leefde, verwittigde hij de buren. Toen de hulpdiensten aankwamen was het meteen duidelijk dat ze om het leven was gekomen door slagen of stampen.

Nieuw licht op de zaak

Tijdens de reconstructie op de moord vanmiddag in Ternat was ook de verdachte aanwezig. "De wedersamenstelling is vrij goed verlopen", vertelt zijn advocaat Jeroen D'Hondt. "De verdachte heeft goed meegewerkt en op alle vragen geantwoord. Dat werpt toch wel een nieuw licht op de zaak, nu moeten we nog wachten op de verslagen."

Ondanks de feiten die gepleegd zijn, is zijn moeder nog altijd zijn god

Na de reconstructie moet de verdachte opnieuw naar de cel. "Hij zit nog altijd in voorhechtenis en zal daar vermoedelijk blijven tot aan zijn proces", zegt de advocaat. "Maar de man zou het ook niet anders willen. Ondanks de feiten die gepleegd zijn, is zijn moeder nog altijd zijn god. Hij hield zielsveel van haar. In de mate van het mogelijke gaat het goed met de man, maar het is een enorm moeilijk verwerkingsproces. Het voelt aan alsof hij heen en weer geslingerd wordt tussen droom en werkelijkheid, zegt hij. De man is ook kunstenaar en hij heeft in dat thema ook al werken tentoongesteld."

Meest gelezen