Kans op Sinksenfoor deze zomer wordt heel klein

De kans is heel klein dat er een Sinksenfoor zal zijn in Antwerpen dit jaar. Dat blijkt uit een overleg tussen de foorkramers en het stadsbestuur. De plek van de Sinksenfoor op Spoor Oost wordt nu ingenomen door het vaccinatiedorp, en dat zal nog niet meteen verdwijnen.

De foorkramers hebben gisteravond een onderhoud gehad met het Antwerps stadsbestuur over de Sinksenfoor komende zomer. Er is nog geen knoop doorgehakt, maar het lijkt erg onwaarschijnlijk dat de Sinksenfoor in juni en begin juli op Spoor Oost zal kunnen staan in Antwerpen. Daar staat nu het vaccinatiedorp en dat zal in die periode nog in gebruik zijn.

Een andere locatie is enkel een optie als er geen limiet staat op het aantal bezoekers, anders is het financieel niet haalbaar

foorkramer Jean-François Vlasselaerts

Is het dan mogelijk om de Sinksenfoor op een andere locatie te zetten? "Enkel als er geen limiet staat op het aantal bezoekers", zegt foorkramer Jean-François Vlasselaerts. "Als ze weer zouden zeggen dat er maar 400 bezoekers mogen komen, is het voor ons de moeite niet. De Sinksenfoor heeft 180 attracties, dan zitten we met gemiddeld twee bezoekers per attractie. Dat is financieel niet haalbaar."

De Sinksenfoor uitstellen naar een andere periode is ook niet zomaar mogelijk want de foorkramers hebben een volle agenda en trekken in de zomer en de herfst telkens naar een andere stad. 

Eind maart zal er normaal gezien opnieuw een overleg zijn over de Sinksenfoor.

Meest gelezen