gemeente Beveren

Nieuwe gemeentehuis van Beveren is bijna klaar, tegen 1 mei mogen deuren open: “48 miljoen euro in totaal”

Het nieuwe gemeentehuis van Beveren is bijna klaar. Het oude gemeentehuis was veel te klein geworden en daardoor zaten de diensten verspreid over verschillende gebouwen. Nu is er een nieuw, groot en modern gemeentehuis waar alle diensten samen zullen zitten. “Voor ons was vooral een moderne dienstverlening belangrijk”, vertelt burgemeester Marc Van De Vijver(CD&V). 

Tegen 1 mei zullen drie nieuwe gebouwen volledig in gebruik genomen worden. “Alle centrale diensten zitten dan samen, zowel politie, het OCMW en de gemeente zelf. Drie diensten in 1 gebouw", vertelt de burgemeester. 

“Het is een moderne dienstverlening met een frontoffice waar alles op dezelfde verdieping staat.  De klant hoeft dus niet meer van de ene naar de andere verdieping voor een service. Door alles op de gelijkvloerse verdieping onder te brengen, is het zeer klantgericht. Je kan er niet naast kijken, het nieuwe gemeentehuis is zeer groot en ruim. Wij hebben gekozen om het gemeentehuis op een sobere manier in te richten. ”

Het nieuwe gemeentehuis is zeer groot en ruim met een moderne dienstverlening
Marc Van De Vijver burgemeester van Beveren

48 miljoen in totaal

De bouw van het gemeentehuis heeft in totaal 48 miljoen euro gekost. "Daar zit ook 9 miljoen euro bij voor de politie die er zijn intrek neemt. Het gaat dan om de hele politiezone Waasland-Noord : Beveren, Stekene en Sint-Gillis-Waas. De politie betaalt dus huur en door de huur is alles over 20 jaar terugbetaald."

Bestaande gebouwen krijgen een nieuwe eigenaar

"Het is een vrij grote locatie. De oude gebouwen die worden allemaal verkocht. Dus zowel de OCMW gebouwen als de oude gemeentegebouwen. Met de opbrengst van de verkoop wordt het nieuwe gebouw gefinancierd." 

Het oude historische gemeentehuis is geklasseerd. "Wie dat koopt met welke bedoelingen ook, mag daar niets aan veranderen, dat moet authentiek hetzelfde blijven", besluit de burgemeester.

De grote verhuizing begint na de paasvakantie, de bedoeling is dat die volledig is afgerond tegen 1 mei. 

kasto80

Meest gelezen