Ook in Oudenaarde opent binnenkort een TEJO-huis:"Ook hier hebben jongeren nood aan toegankelijke psychische hulp"

In het Begijnhof van Oudenaarde opent binnenkort het derde Oost-Vlaamse TEJO-huis. Dat is een plek waar jongeren tussen 10 en 20 jaar gratis psychologische hulp kunnen krijgen. De dienstverlening gebeurt door professionele therapeuten op vrijwillige basis.

Naast Gent en Sint Niklaas opent binnenkort een derde TEJO huis in onze provincie. Bij TEJO kunnen jongeren tussen 10 en 20 jaar gratis en anoniem psychologische hulp krijgen. Ook in de Vlaamse Ardennen is de nood daartoe groot. Dat ondervindt ook Pieter Dewaele van de Lions Club in Oudenaarde: "Ik heb vier kinderen, van wie er twee in het middelbaar zitten, en ik hoor dat veel jongeren toch wel een een goede babbel of psychologische hulp nodig hebben. Daarom hebben we met de Lions Club in het begijnhof van Oudenaarde een huis gehuurd en ingericht voor TEJO. Momenteel zijn er al vijf professionele therapeuten die vrijwillig zullen meewerken, maar er zijn er nog welkom. Ze kunnen ook jongeren helpen die zonder afspraak eens binnenlopen als ze het even niet meer zien zitten. Ze kunnen er dan gratis een gesprek krijgen." 

(Lees voort onder de foto)

Doorverwijzing van andere diensten

Jongeren vinden redelijk makkelijk zelf de weg naar TEJO, zo ondervinden ze in Gent en Sint-Niklaas. Maar er is ook een infomoment gehouden voor anderen, zegt Dewaele: "Daar waren mensen van politie, OCMW en andere gemeentelijke diensten, zoals de jeugddienst. Als zij van het bestaan van TEJO weten, kunnen zij ook jongeren de weg naar het begijnhof wijzen, als ze nood hebben aan een psychologische hulp."

kasto80

Meest gelezen