Amber Gys

Op- en afrittencomplex Dilbeek wordt heringericht: "Vlotter en veiliger verkeer, ook voor wandelaars en fietsers"

De Ring rond Brussel wordt de komende jaren verkeersveiliger gemaakt. Zo zal onder andere het op- en afrittencomplex van de Ninoofsesteenweg in Dilbeek  heringericht worden. "Dat op- en afrittencomplex is nu een zwart punt op vlak van verkeersveiligheid en moet aangepakt worden", zegt Marijn Struyf, woordvoerder van De Werkvennootschap, die de werken zal uitvoeren. 

De Ring rond Brussel is verouderd en daarom wordt er de komende jaren gewerkt aan de Ring. Niet enkel de Ring zelf wordt heringericht, maar ook in de buurt worden fietssnelwegen heraangelegd, om zo alles verkeersveiliger te maken.  Eén van de projecten die deel uitmaakt van "Werken aan de Ring" is de heraanleg van het op- en afrittencomplex van de Ninoofsesteenweg in Dilbeek.

Het op- en afrittencomplex in Dilbeek is nu een zwart punt op vlak van verkeersveiligheid

Marijn Struyf, woordvoerder De Werkvennootschap

Aan de Ninoofsesteenweg in Dilbeek heb je momenteel zes op- en afritten die elkaar heel snel opvolgen, wat vaak leidt tot gevaarlijke situaties. "Het op- en afrittencomplex in Dilbeek is een zwart punt op vlak van verkeersveiligheid", zegt Struyf. "Daarom gaan we de op- en afritten langs beide kanten van de brug, verschuiven naar de  noordkant van de brug. Daardoor zullen we ook een vrijliggend fietspad kunnen aanleggen, waardoor de zwakke weggebruiker compleet conflictvrij zal kunnen fietsen of wandelen. Wat de verkeersveiligheid daar zeer erg ten hoede zal komen." 

Werken en planning

Concreet houdt het project in dat één inrit en één afrit richting de R0 zullen verdwijnen. Ook de afslag op de R0 richting Kattenbroek zal verdwijnen en zal vervangen worden door een nieuwe keerlus onder de Ring ter hoogte van de Kattebroekstraat. Via deze lus kunnen alle automobilisten hun weg van en naar de Ring voortzetten. In de zomer van 2021 moet het volledige ontwerp klaar zijn. De eerste werken zouden uitgevoerd worden in de tweede jaarhelft van 2022.

Meest gelezen