(C)BER.J

Drie jongeren overvallen in stadspark Tienen: twee daders opgepakt

Dinsdagmiddag werden er in het stadspark van Tienen drie jongeren uit het zesde middelbaar onderwijs overvallen. Ze moesten onder verbale bedreiging hun gsm, portefeuille en horloge afgeven. De twee daders zijn intussen aangehouden.

Een alerte getuige verwittigde de politie. Via een persoonsbeschrijving kon er snel een spoor naar de daders gevonden worden. De politie kon ze oppakken en de buit werd bij één van hen thuis teruggevonden. Het gaat om een 21-jarige man uit Tienen en een 19-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem. Zij werden intussen voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

Camera's

Dit voorval doet vragen rijzen over de veiligheid in het stadspark van Tienen: “Het stadspark wordt wel degelijk meermaals bezocht door het fietsteam van onze lokale politiezone”, zegt burgemeester Katrien Partyka (CD&V). “De stad heeft in haar meerjarenplan ook de installatie van camera’s voorzien. Momenteel onderzoeken we nog welke locaties en welk soort camera’s daarvoor in aanmerking komen. En we bekijken dat met de politiediensten, want niet iedereen mag zomaar camerabeelden bekijken.  Maar deze kunnen perfect ook in het stadspark ingezet worden."

Meest gelezen