“99 dingen die je wel kan doen in coronatijd”: burgemeester en schepenen Haacht dagen gemeentepersoneel uit

Het Haachtse college van burgemeester en schepenen daagt de medewerkers van de gemeente en het OCMW uit om samen 99 dingen te doen. Bedoeling is om het personeel een hart onder de riem te steken in deze coronatijd.

Het gaat van kleine opdrachten, zoals een wenskaart sturen naar een collega of een selfie maken bij een Haachts monument, tot grotere uitdagingen zoals starten met een nieuwe hobby of samen 999 km wandelen en lopen. De meeste activiteiten kunnen alleen uitgevoerd worden, maar voor sommige uitdagingen is samenwerking noodzakelijk. 

Mensen zijn thuiswerk beu en we willen hen nieuwe ideeën geven
Burgemeester Steven Swiggers (Open VLD)

Het doel van deze ludieke actie is het personeel een hart onder de riem te steken. “We willen de samenhorigheid tussen de collega’s verbeteren en mensen ideeën geven over wat je naast wandelen en fietsen nog kan doen in coronatijden”, zegt burgemeester Steven Swiggers (Open VLD). “De mensen zijn het thuiswerk beu en willen hun collega’s weer eens fysiek zien in plaats van via het scherm of de telefoon.”

Als het personeel erin slaagt om alle 99 dingen te verwezenlijken tegen 15 juni, heeft het college een tegenprestatie klaar: ze zullen dan 42 kilometer lopen of wandelen in Haacht. “Ik moet wel toegeven, elk collegelid zal een deel van die 42 kilometer voor zijn rekening nemen. Want als we elk 42 kilometer zouden wandelen en lopen, dan zullen er een aantal vacatures zijn. We zijn daar fysiek niet zo voor getraind”, besluit de burgemeester.

Meest gelezen