De camera werd in deze pet verborgen.

2 rijscholen in Deurne hielpen klanten slagen voor rijexamen met oortjes en verborgen camera's

De politie heeft twee rijscholen in Deurne gesloten omdat ze fraude gepleegd zouden hebben. Ze worden ervan verdacht dat ze klanten hebben geholpen bij hun theoretische rijexamen met oortjes en verborgen camera's. De klanten moesten daar tussen de 1.000 en 1.500 euro voor betalen. 4 personen zijn opgepakt.

In februari kreeg de politie een tip over de frauduleuze praktijken. "De rijschool gaf de klanten een pet met verborgen camera en oortjes waarmee de juiste antwoorden tijdens het examen ingefluisterd werden", zegt de politie. "Dat kostte hen tussen 1.000 en 1.500 euro. Daardoor kregen mensen zonder enige voorbereiding de kans om met de wagen de Antwerpse straten onveilig te maken."

Gisteren viel de politie binnen bij de 2 rijscholen in Deurne. Ook bij enkele van de medewerkers van die rijscholen werden huiszoekingen uitgevoerd. Uiteindelijk zijn er vier mensen opgepakt. Het gaat om twee zaakvoerders en twee medewerkers. Zij verschijnen vandaag voor de onderzoeksrechter en die besliste om de twee medewerkers aan te houden. De twee zaakvoerders werden voorlopig vrijgelaten.  De politie nam ook meer dan 15.000 euro cash geld in beslag. Ze vond ook enkele petten waarin de verborgen camera's zaten.

Meest gelezen