Schepen van Geluk in Kuurne deelt zonnebloemzaadjes uit aan elk gezin

De schepen van Geluk in Kuurne, Bram Deloof (N-VA), wil geluk zaaien in de gemeente en doet dat door zonnebloemzaadjes uit te delen aan de inwoners. Zaterdag is het de internationale Dag van het Geluk. "Een ideaal moment dus om zonnebloemen aan te planten", zegt Deloof.

"Het is de bedoeling om aan elk gezin in Kuurne een pakketje zonnebloemzaadjes te geven", zegt schepen Deloof aan Radio 2 West-Vlaanderen. "Zo kunnen zij op eigen initiatief zonnebloemen aanplanten. Over een aantal maanden staat Kuurne dan vol gelukzalige bloemen."

Beluister hieronder het gesprek in “Start Je Dag" en lees daarna voort:

In dezelfde richting

De schepen van Geluk koos speciaal voor zonnebloemen, omdat die bloemen allemaal dezelfde kant op groeien. "De bloem zoekt de zon op en dat is de symboliek achter heel deze actie", zegt hij. "De Kuurnenaren moeten niet alleen op zoek naar de zon, ze moeten ook op zoek gaan naar het geluk. Focus je niet alleen op de dingen die je niet meer kan of mag doen, maar kijk ook eens naar de dingen die je wel nog mag doen."

Meest gelezen