Website Duizendpluspoot

School in Zedelgem 10 dagen gesloten na corona-uitbraak, ook in Sint-Eloois-Vijve moet er een school dicht

In Zedelgem gaat de vrije basisschool "Dorp" 10 dagen dicht, omdat er corona is uitgebroken. "Een aantal klassen zat al in quarantaine, maar steeds meer kinderen bleken besmet", zegt burgemeester Annick Vermeulen (CD&V) van Zedelgem. 

"In totaal zijn er 19 besmettingen. Daarom hebben we vanmorgen de crisiscel bijeengeroepen", zegt burgemeester Vermeulen. "De school heeft de maatregelen steeds goed opgevolgd. Het is spijtig dat we de school tijdelijk moeten sluiten. We hopen dat we over 10 dagen weer samen kunnen zijn met de leerlingen en leerkrachten."

Er wordt gevraagd om de kinderen uit de school de komende dagen ook niet naar andere activiteiten te sturen. In tussentijd gaan de lessen online door. Er zitten zo'n 350 kinderen.

Sint-Eloois-Vijve

En ook de school de Duizendpluspoot in Sint-Eloois-Vijve is dicht tot 29 maart. Daar is de helft van het personeel besmet en zaten al 7 van de 13 klassen in quarantaine. In totaal gaan er daar 260 leerlingen naar school

Meest gelezen