Trouwfeest met 50 gasten stilgelegd in Geetbets: "Ging eerder om een hapje en een drankje met iets te veel volk"

In het Kasteel van Hoen in Geetbets is zaterdagavond een trouwfeest met 50 gasten stilgelegd. Alle genodigden konden vluchten. Maar omdat de agenten bij de vlucht alle nummerplaten konden noteren, mogen alle gasten toch een boete verwachten. Volgens de uitbater van het kasteel ging het niet om een trouwfeest. 

"Zaterdagavond rond 19.30 uur kreeg onze ploeg een oproep binnen over het feit dat er een aantal mensen rondliepen op het domein van het kasteel", vertelt politiechef Luc Liboton. "Op het domein zagen ze op het eerste gezicht geen wagens staan, maar wel een man die onmiddellijk de zaal binnenliep om de genodigden de waarschuwen. Toen ze de man volgden, zagen ze dat er in de zaal zo'n 50 genodigden aanwezig waren. Zij zijn langs alle mogelijke uitgangen gevlucht, hun voertuig ingestapt en vertrokken." 

Heel wat genodigden kwamen uit Luik en Frankrijk

Luc Liboton, korpschef politiezone Hageland

De vlucht van de genodigden betekent echter niet dat ze geen boete krijgen. "Toen de gasten vertrokken met hun auto hebben de agenten alle nummerplaten genoteerd", zegt Liboton. "De meeste gasten kwamen uit Luik en Frankrijk.  Zij mogen een boete van 250 euro verwachten. Want het is nog altijd verboden om tijdens deze coronacrisis een trouwfeest te houden en met zoveel samen te komen. Ook het bruidspaar, dat achterbleef en geïdentificeerd kon worden, mag een boete verwachten. Net zoals de uitbater van de zaal, zullen zij voor de rechter moeten komen."

Uitbater reageert

In een reactie laat de uitbater weten dat het niet echt om een trouwfeest ging, maar dat er inderdaad meer mensen aanwezig waren dan dat er hem verteld werd. "Zo'n twee jaar geleden werd de feestzaal door een Luikse familie geboekt voor een trouwfeest", zegt de eigenaar van het kasteel. "Door de huidige situatie kon dat feest natuurlijk niet doorgaan. Maar de familie had mij wel gecontacteerd met de vraag of ze de vier hotelkamers wel nog konden gebruiken. En dat kan natuurlijk. Maar helaas, hebben ze iets meer mensen uitgenodigd dan ik had verwacht. Maar van een echt trouwfeest was absoluut geen sprake, het ging eerder om een hapje en een drankje. Ik wacht nu af welke boete ik zal krijgen."

Meest gelezen