Universiteit Antwerpen wil welzijn studenten verbeteren met coronaveilige groepsactiviteiten

Om het welzijn van de studenten te verbeteren, lanceert de Universiteit Antwerpen het concept 'Samen Sterk'. Er worden nu wekelijks verschillende activiteiten georganiseerd die het contact met mekaar bevorderen. Zo zijn er cultuur- en museawandelingen in groepjes van 10, of studenten kunnen ook samen gaan ploggen, dat is al joggend of wandelend vuilnis rapen.

Studenten hebben het door de coronacrisis mentaal erg zwaar omdat ze amper medestudenten in levende lijve kunnen ontmoeten en leren kennen. Zeker voor eerstejaars is dat een groot gemis. Sinds deze week mogen ze weer af en toe les volgen op de campus, maar het grootste deel van de lessen bijft toch online.
Daarom lanceert de UA 'Samen Sterk', een project om studenten samen te brengen in moeilijke tijden.

Coronaproof

Er zijn best wel wat activiteiten die studenten kunnen doen op coronaveilige wijze. "We zorgen dat ze groepjes van maximum 10 vormen", vertelt woordvoerder Peter De Meyer in Start Je Dag op Radio 2 Antwerpen. "Zo kunnen ze bijvoorbeeld gaan ploggen. Dat is is een Engels woord voor al lopende vuilnis verzamelen. Studenten leren mekaar zo al joggend kennen, ze werken aan hun conditie en ze helpen bovendien om de stad proper te houden."

Cultuur opsnuiven

Bij de activiteiten zitten ook cultuur- en museawandelingen met groepjes van 10. Zo komen de studenten ook meer in contact met de stad waarin ze studeren. Ze snuiven de Antwerpse cultuur op en maken kennis met de verschillende musea in de stad. Ongeveer iedere week komt er een nieuwe activiteit online. 

Schaken in openlucht

"Binnenkort zullen we ook heel grote gezelschapsspelen buiten op de campussen plaatsen", voegt Peter De Meyer er nog aan toe. "Zo komt er bijvoorbeeld een schaakspel met grote stukken, zodat de studenten buiten tegen mekaar kunnen schaken."

Meest gelezen