Nicolas Maeterlinck

Vlaams Belang kiest Dimitri Hoegaerts als vervanger voor Jef Elbers bij VAF

Vlaams Belang schuift Dimitri Hoegaerts naar voren als nieuw bestuurslid bij het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). Hij vervangt Jef Elbers, wiens kandidatuur maandag werd teruggetrokken na ophef over homofobe uitspraken.

In plaats van Jef Elbers schuift Vlaams Belang nu Dimitri Hoegaerts (48) naar voren als vertegenwoordiger in de raad van bestuur van het Vlaams Audio­visueel Fonds (VAF). 

Hoegaerts is gemeenteraadslid in Brasschaat en de partner van Kamerlid Ellen Samyn. Hij zetelde eerder ook al in de raad van bestuur van de VRT. Dat maakt hem volgens de partij de geknipte vervanger van Elbers, wiens kandidatuur maandag teruggetrokken werd na homofobe uitspraken. 

Volgens Vlaams fractieleider Chris Janssens heeft Dimitri Hoegaerts "bestuurservaring inzake het vast­leggen van algemene strategie, meerjarenplannen en doelstellingen van een (semi-)openbare instelling". Bovendien is hij als ex-bestuurder bij de VRT vertrouwd met de werking van het VAF. Hoegaerts is intussen ook voorgedragen als bestuurder bij het Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond in Amsterdam.

De Vlaamse regering moet de kandidatuur vandaag nog formeel bekrachtigen tijdens een (digi­tale) ministerraad, waarna de nieuwe raad van bestuur van het VAF in principe al woensdagavond voor het eerst kan samenkomen.

Bekijk het bericht in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen