Vogelbescherming Vlaanderen

Vogelbescherming Vlaanderen zoekt West-Vlaamse vrijwilligers voor taxidienst voor dieren

Vogelbescherming Vlaanderen zoekt in West-Vlaanderen vrijwilligers om een taxidienst op te starten voor gewonde vogels of wilde dieren, in samenwerking met de vogelopvangcentra in Beernem en Oostende. "We zijn op zoek naar telefonisten en chauffeurs", klinkt het.

Wanneer mensen een gewond dier vinden en de opvangcentra bellen, is het dikwijls een hele zoektocht om snel een vrijwilliger te vinden die dat dier kan ophalen. De taxidienst, met een eigen telefooncentrale, moet dat vergemakkelijken. Isabelle Lemahieu van Vogelbescherming Vlaanderen: "We zoeken telefonisten en chauffeurs", zegt ze aan Radio 2 West-Vlaanderen. "De chauffeurs gaan dan ter plaatse bij de mensen die een gewond dier gevonden hebben en brengen het naar een opvangcentrum in de buurt."

Vooral in de streek van Ieper en Kortrijk zoeken ze nog chauffeurs. Voor de telefonisten maakt het minder uit van waar ze komen, want die kunnen van thuis uit werken. 

Meest gelezen