business goose studios

23-jarige Sander Ambroos lanceert eerste game ‘Sizeable’ met zijn studio

Computergames zijn al lang geen nichefenomeen meer. En spelletjes spelen is in tijden van beperkt sociaal contact één van de bezigheden die je honderd procent veilig kan doen. Sander Ambroos heeft begin dit jaar met vrienden Business Goose Studios opgericht, en zij lanceren nu hun eerste commerciële game: ‘Sizeable’

Sizeable is een puzzelspel, waarbij je voorwerpen op je scherm moet vergroten en verkleinen om de puzzel te kunnen oplossen. “Het is heel intuïtief en door de mooie werelden die we hebben gecreëerd ook heel aangenaam om rustig te spelen, als tijdverdrijf voor iedereen,” zegt Sander Ambroos in het middagprogramma van Radio 2 Limburg. “Er komen zoveel games uit, dus het is belangrijk om er uit te springen met hoe mooi je spel eruitziet en hoe tof het is om het te spelen.”

Eerste stapjes

De lancering van het spel op 19 maart is wel heel spannend. “We hebben er lang aan gewerkt, met mijn vrienden Jonathan en Beau onze eigen studio opgericht, en dan nu het spel ook op de markt brengen, dat is een heel fijn gevoel.”

De game-industrie heeft de filmindustrie voorbijgestoken als het gaat over economische impact en omzet, maar groot worden is niet meteen de ultieme ambitie van de jongens bij Business Gooze Studios. “We willen onze eerste game die nu uitkomt voor PC verder verspreiden en klaarmaken voor andere platformen zoals Nintendo switch of tablets van Apple. En daarnaast rustig verder groeien met het ontwikkelen van nieuwe games.”

Sizeable, vanaf 19 maart hier te vinden

Meest gelezen