“Lange leve Bertha”, oudste inwoner van Vlaams-Brabant wordt 110

Bertha Noé uit Bierbeek wordt nu maandag 110 jaar. Ze is daarmee niet alleen de oudste inwoner van Bierbeek, maar ook van heel de provincie Vlaams-Brabant. 

Maandag 22 maart is het de verjaardag van Bertha Noé, ze wordt dan 110 jaar. Bertha is daarmee de vierde oudste inwoner van heel het land. “Het is erg uitzonderlijk want Bertha woont nog in haar ouderlijke huis in Bierbeek”, zegt burgemeester van Bierbeek Johan Vanhulst (CD&V). “Ze woont daar samen met haar zoon en schoondochter die al jarenlang heel goed voor haar zorgen.”

Geheim voor een lang leven

Twee jaar geleden ging de burgemeester nog langs bij Bertha om haar te feliciteren met haar verjaardag. Hij vroeg toen wat haar geheim was van zo’n lang leven. “Ze zei resoluut: “Werken!”. Ze heeft altijd hard gewerkt, ze kwam uit een boerenfamilie. Ze ging zelf altijd de melk wegbrengen vanuit Opvelp naar de melkerij in het centrum van Bierbeek. En ze eet ook elke morgen drie boterhammen met twee eitjes”, aldus de burgemeester. 

Feest

Een groot dorpsfeest voor Bertha zal er door corona helaas niet kunnen komen, maar de gemeente Bierbeek wil Bertha toch verrassen. Daarom roept de gemeente haar inwoners op om een verjaardagskaartje voor Bertha naar het gemeentehuis te sturen of daar in een speciale brievenbus te stoppen. Er hangen ook spandoeken aan het vrijetijdscentrum De Borre. “Maandag gaat het buurtcomité haar huis wat versieren. Wij gaan dan alle kaartjes naar Bertha brengen samen met een grote “gateau”’, besluit burgemeester Vanhulst. 

Meest gelezen