Antwerps parket krijgt bevoegdheid voor alle drugsonderzoeken in het hele Antwerpse havengebied, waaronder de Waaslandhaven

Het Antwerps parket wordt bevoegd voor alle drugsonderzoeken in het hele Antwerpse havengebied, de Waaslandhaven inbegrepen. Dat heeft minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) aangekondigd in het parlement. Tot nu toe werden alle onderzoeken in de Waaslandhaven gevoerd door het parket van Oost-Vlaanderen en alle andere door de magistraten in Antwerpen. Maar die bevoegdheidsverdeling werkte vaak vertragend.  

De Waaslandhaven ligt op de linkeroever van de Schelde op het grondgebied van Oost-Vlaanderen. Als daar drugsonderzoeken moeten gebeuren, zal dat voortaan de bevoegdheid zijn van het Antwerpse parket en niet meer het Oost-Vlaamse.  

Binnen het Antwerpse parket komt er een havenprocureur die de regie zal voeren over alle drugsonderzoeken in de haven. Ook de afhandeling van de strafzaken zal in Antwerpen gebeuren.

Meest gelezen