Google Street View

Automobilist neemt fietspad om cameracontrole te ontwijken

In Halle is de politie een onderzoek gestart naar een automobilist die over een voetgangers- en fietsroute reed om aan de controle van een slimme camera te ontsnappen. Die camera is er omdat heel wat bestuurders het nieuwe circulatieplan aan hun laars lappen. 

Een getuige maakte dinsdagavond beelden van het voorval en zette die op  sociale media. Voor schepen van Openbare werken Johan Servé (SP.A) is het duidelijk: "Dit is een bewust manoeuvre van de chauffeur. Dit is levensgevaarlijk. En als je de beelden goed bekijkt, weet de chauffeur heel goed hoe hij moet rijden en is het dus waarschijnlijk niet de eerste keer dat die persoon dit doet".

Circulatieplan

Sinds vorig voorjaar wordt er in Halle druk gewerkt voor de aanleg van de Zuidbrug. Om de hinder te  beperken werd een circulatieplan ingevoerd. In dat plan is voorzien dat de Arkenvest voorbehouden is voor het openbaar vervoer, auto's zijn er dus niet welkom. Maar omdat automobilisten zich niet aan die maatregel hielden, werd er een slimme camera geplaatst. Dat leverde meteen heel wat bekeuringen op. De man of vrouw in kwestie probeerde die camera te omzeilen door via de speciaal voor fietsers en wandelaars aangelegde route te rijden langs het Elisabethpark.

Betrapt

De politie is op de hoogte van dit voorval en volgens schepen Servé zal dit ook gevolgen hebben: "De politie zal dit wel degelijk onderzoeken en als we te weten komen wie aan het stuur zat, dan zal die persoon zich aan een stevige boete mogen verwachten. Daarnaast gaan we maatregelen nemen om er voor te zorgen dat dit in de toekomst niet meer kan gebeuren"

Meest gelezen