"Bankontakt"-wandelingen in Sint-Katelijne-Waver: "Aan elke bank vinden mensen tip om welzijn te verbeteren"

In Sint-Katelijne-Waver zijn de "Bankontakt"-wandelingen voorgesteld. Het zijn verschillende wandelingen van 4 tot 5 kilometer. Die leiden langs rustbanken waar wandelaars een tip krijgen om hun mentale of fysieke welzijn te verbeteren. Avansa, het vroegere VormingPlus, werkte de wandelingen uit.

Wandelaars kunnen in Sint-Katelijne-Waver verschillende
"Bankontakt"-wandelingen afleggen. De wandelingen brengen de deelnemers langs rustbanken, waar ze een tip of oefening vinden om hun welzijn een boost te geven. "Het is wetenschappelijk bewezen dat wandelen goed is voor zowel het mentale als het fysieke welzijn van de mens," legt Ellen Van Looy uit, van organisator Avansa. "De verschillende tips zijn gebaseerd op de Geluksdriehoek. Daarmee kunnen wandelaars aan de slag om hun welbevinden en veerkracht een boost te geven."

De wandelingen zijn niet te lang en super toegankelijk, waardoor ze voor iedereen makkelijk te voltooien zijn

Ellen Van Looy van Avansa

Volgens Van Looy zijn de wandelingen ook mogelijk voor mensen die moeilijk te been zijn. "Alle wandelingen zijn rolstoeltoegankelijk. Ze zijn ook niet te lang, rond de 5 kilometer, dus ze zijn voor iedereen makkelijk te voltooien."

Twee wandelingen zijn al beschikbaar voor wandelaars. In de lente zullen er nog twee bijkomen.

Schepen van gezondheid Sarah De Keyser (CD&V, links) en Ellen Van Looy van Avansa (rechts)

Meest gelezen