Geen feest maar een concertzaal vol bloemen voor 50ste verjaardag Vorst Nationaal

De 50ste verjaardag van concertzaal Vorst Natinonaal zal gevierd worden zijn zonder dansende mensen, maar mét bloemen. Het geplande feestprogramma op 5 april wordt vervangen door de inzamelactie 'Les Fleurs de Forest'. Je kan nog steeds een ticket kopen, maar je zitje zal bezet zijn door een bloem. De opbrengst van het evenement gaat  naar LIVE2020, het solidariteitsfonds voor de livemuzieksector.

De zaal opende in 1970 haar deuren en kreeg in die 50 jaar honderden internationale artiesten over de vloer. Maandag 5 april 2021 wordt het vijftigjarig bestaan van Vorst Nationaal gevierd door de concertzaal te vullen met bloemen. Fans kunnen bijdragen aan de actie door tickets te kopen ten voordele van "Les Fleurs de Forest". Voor elk verkocht ticket wordt op 5 april op een zitplaats in Vorst Nationaal een bloem geplaatst. De opbrengst gaat volledig naar LIVE2020, het fonds voor de sector van de livemuziek.  

Leeg binnenplein vullen

De keuze voor bloemen is niet toevallig, zegt de directeur van Vorst Nationaal Coralie Berael. "Het idee is er eigenlijk gekomen omdat artiesten fans vaak 'hun bloemen' noemen. De inzamelactie is zo een ode aan de concertzaal, artiesten en alle medewerkers die spijtig genoeg al een jaar thuiszitten." 

Vorst Nationaal nodigt ook alle scholen, verengingen en fanclubs uit om zelf bloemen te knutselen uit papier of stof.  Die zelfgemaakt bloemen zullen het lege binnenplein helemaal vullen.  De bloemen kan je na afspraak aan Vorst Nationaal bezorgen. Tickets zijn beschikbaar via www.teleticketservice.com. De actie steunen kan al vanaf 5 euro.

Meest gelezen