Evi Clerckx

Burgemeester van Ham regelt verkeer aan het vaccinatiecentrum: "Uit dankbaarheid voor de vele vrijwilligers"

Een opgemerkte verschijning vandaag aan het vaccinatiecentrum van Leopoldsburg. De burgemeester van Ham stond er het verkeer te regelen.  Burgemeester Marc Heselmans (CD&V) vindt het maar normaal dat hij elke dag een handje helpt. 

Burgemeester Heselmans is van opleiding verpleegkundige en had zich meteen opgegeven als vrijwilliger voor het vaccinatiecentrum van Leopoldsburg. Sinds het centrum draait, komt hij elke dag eens kijken wat er kan gedaan worden. En vandaag was dat dus het verkeer regelen. 'Ik doe dat met plezier" zegt de burgemeester. "Het vraagt wel wat van je tijd maar ik doe het uit dankbaarheid voor de vele andere vrijwilligers".

Herkenbaarheid

Burgemeester Heselmans is nog maar een goed jaar burgemeester en dus kent iedereen hem nog niet goed. Het mondmasker helpt daar ook niet bij maar de burgemeester heeft naar eigen zeggen wel één groot voordeel als het op herkennen aankomt. "Ik ben 2 meter groot, wie dat weet komt wel eens een goededag zeggen".  Een burgemeester, die moet ook alert zijn voor problemen en vandaag is dat de parking die goed vol staat. "De zijwegen achteraan de parking waren wat kapotgereden, dus die gaan we zo snel mogelijk wat verharden".

Meest gelezen