JBO

STVV-coach Peter Maes in quarantaine in zijn tuinhuis: "Ze brengen mijn eten tot aan de deur"

De coach van STVV, Peter Maes, zit in quarantaine in zijn eigen tuinhuis. Gelukkig niet tussen de harken en snoeimessen, want het tuinhuis is vrij groot en er staat zelfs een televisie. Tien spelers en nog twee andere mensen van de technische staf van de voetbalploeg in Sint-Truiden zijn besmet met het coronavirus. Vandaag wordt beslist of de wedstrijd zaterdag tegen Waasland-Beveren kan doorgaan. 

Vandaag zal de beslissing vallen over het degradatieduel tussen Waasland-Beveren en STVV komende zaterdag. Het coronavirus heeft bij STVV in volle hevigheid toegeslagen. Tien spelers en drie stafleden zijn besmet, waaronder coach Peter Maes. Hij heeft maar lichte ziekteverschijnselen en brengt zijn quarantaine voorlopig door in zijn tuinhuis. "Ik kom hier niets te kort. Ik heb een televisie en mijn eten wordt tot aan de deur gebracht. Mijn partner en zoon zijn nog negatief dus dat willen we graag zo houden. We nemen geen risico", aldus Maes. "Voorlopig kan ik er nog goed mee om. Zodra ik me beter begin te voelen zal het wel meer beginnen kriebelen om opnieuw aan de slag te gaan."

Hoe Maes en de spelers besmet raakten, is niet duidelijk. "We hebben onlangs nog op Charleroi gespeeld en daar zijn nu ook zo’n 15 coronagevallen. Hebben wij het dus gekregen van hen of zij van ons? Dat kunnen we niet bewijzen en willen we ook niet bewijzen", zegt Maes. "We moeten verder en de jongens zo snel mogelijk fit krijgen zodat we in die laatste rechte lijn iedereen ter beschikking hebben." 

Hopelijk geen match

Straks beslist de Pro League of de match zaterdag zal doorgaan. Alle spelers en stafmedewerkers werden gisteren opnieuw getest dus het zal afhangen van de resultaten. Coach Maes hoopt althans dat ze niet moeten spelen. "De hele voorbereiding werd verstoord, we hebben op een andere manier moeten trainen, ik had geen rechtstreeks contact met de spelers... Dat is allemaal heel moeilijk om een goede wedstrijd te kunnen spelen."

Meest gelezen