Destelbergen blijft wachten op een wekelijkse marktdag: "Het is niet het moment om een nieuw initiatief op te starten"

Er komt voorlopig toch geen wekelijkse markt in Destelbergen. De gemeente was van plan om vorig jaar op het dorpsplein van deelgemeente Heusden een wekelijkse markt te organiseren. Maar door corona mochten er een tijdje geen markten plaatsvinden en nu mag het wel, maar de gemeente vindt het te riskant om met de stijgende coronabesmettingen nu een nieuw initiatief op te starten. 

Normaal zou op paasmaandag de wekelijkse markt in Heusden opstarten. Maar de gemeente wil nu toch wachten tot de meeste bewoners gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. 

We willen er iets moois van maken, zonder beperkingen
Schepen Wim Raman (N-VA)

Geen halve start

In principe mag er een wekelijkse markt worden gehouden, maar er zijn duidelijke coronamaatregelen die moeten gevolgd worden. Zo zijn er ondermeer beperkingen op het aantal bezoekers, je moet ook in een zelfde richting de markt bezoeken en je mag niet langer dan noodzakelijk aan een kraam staan. 

"Al die beperkingen zorgen er voor dat de markt geen sociaal evenement meer is en dat is jammer om dan op zo'n manier op te starten", zegt schepen Wim Raman (N-VA). "We willen in schoonheid kunnen starten en dus wachten we beter tot we weer op een gewone manier de markt kunnen bezoeken. We mogen wel, maar we vinden dat het nu niet het juiste moment is om met een nieuw initiatief op de proppen te komen." 

De gemeente hoopt nu om na de zomer met de nieuwe wekelijkse markt in Destelbergen te kunnen beginnen. Er is op het dorpsplein van Heusden plaats voor 20 marktkramers. 

kasto80

Meest gelezen