Pixabay

Drie kwart van de werkgevers in Antwerpen en het Waasland bezorgd over mentaal welzijn van personeel

Drie kwart van de werkgevers maakt zich zorgen over het mentaal welzijn van zijn personeel. Dat blijkt uit een enquête van VOKA - Kamer van Koophandel Antwerpen - Waasland. Bijna de helft zegt dat ze ook effectief merken dat hun werknemers het moeilijk krijgen door het maandenlange thuiswerken. VOKA vraagt dus om perspectief te geven op een versoepeling van dat telewerk en wil het mogelijk maken om werknemers 1 of 2 keer per week naar het werk te laten komen.

Thuiswerken is verplicht waar het kan. Nu de coronacijfers weer aan het stijgen zijn, heeft de overheid nog eens bij de werkgevers aangedrongen om zich aan de regels te houden. Maar veel van hen maken zich zorgen over hun personeel, volgens een enquête bij meer dan 150 bedrijven door VOKA Antwerpen-Waasland.

Beurtrol

Drie kwart zegt bezorgd tot zeer bezorgd te zijn. 48 procent zegt ook concrete aanwijzingen te hebben dat hun werknemers het psychisch moeilijk krijgen door het maandenlange telewerken. VOKA vraagt aan de overheid dan ook perspectief op een versoepeling van dat telewerk. 

"In sectoren waar telewerken kan, blijven wij ook aanbevelen om het zo veel mogelijk te doen," zegt Pieter Leuridan. "Maar met een beurtrol en het aanpassen van werkvloer, denk ik dat werknemers op een veilige manier regelmatig, één of twee keer per week, naar het werk kunnen komen. Dat is waar wij voor pleiten."

Meest gelezen