Radio 2

Gezocht: 70 seingevers uit Ieper voor wielerwedstrijd Gent-Wevelgem

Een dikke week voor de start van de voorjaarsklassieker Gent-Wevelgem zoekt de organisatie nog zeker 70 seingevers voor het centrum van Ieper. "En die vrijwilligers wonen liefst zo lokaal mogelijk", zegt Bianca Vanden Bussche, organisatieverantwoordelijke voor de seingevers.

"Dat we in Ieper amper lokale seingevers vinden, is toch vrij uitzonderlijk, want in andere gemeenten langs het parcours vinden we wel voldoende mensen”, zegt Bianca Vanden Bussche, organisatieverantwoordelijke voor seingevers. Ieper organiseert op zondag 28 maart nochtans voor het tweede jaar op rij de start van Gent-Wevelgem en promoot zich als een echte wielerstad. 

“We doen nu een oproep naar lokale verenigingen om zo veel mogelijk vrijwilligers in te schakelen als seingever”, gaat Bianca voort. “Zo lopen er al gesprekken met de Scouts van Ieper. Hopelijk levert ons dat 11 extra seingevers op.”

(Lees voor onder de foto)

Radio 2

Lokale seingevers

Langs het volledige parcours van gent-Wevelgem zijn ongeveer 1.100 seingevers nodig, waarvan 96 in Ieper. “Van de vrijwilligers die zich al aangemeld hebben, zijn er slechts 16 uit Ieper zelf", betreurt Bianca. 

Het is belangrijk dat de mensen in de buurt wonen van het kruispunt waar ze op de wedstrijddag 2 keer postvatten voor de passage van de mannen en de vrouwen. "Als de mensen vlakbij wonen, kunnen ze te voet of met de fiets naar hun post langs het parcours. Tussen de 2 passages gaan ze gewoon naar huis en hoeven ze niet urenlang ter plaatse te wachten", besluit de organisatieverantwoordelijke voor de seingevers.

Meest gelezen