Christophe Ketels / COMPAGNIE GAGARINE

Hervorming Antwerps tramnet uitgesteld: Tramlijnen blijven voorlopig ongewijzigd

De ingrijpende hervorming van het tramnet in Antwerpen wordt uitgesteld. Dat heeft minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) gezegd in het Vlaams Parlement. Die hervorming moest in het najaar ingaan met een hertekening van alle lijnen en een herverdeling in snelle en tragere verbindingen. Tegen de hervorming was fel protest gerezen in Mortsel en Hoboken, omdat daar tramlijnen zouden verdwijnen. 

"De minister heeft vanmorgen op mijn vraag geantwoord dat ze de plannen voor het Antwerpse tramnet wil uitstellen", zegt Vlaams parlementslid Imade Annouri (Groen). "Dat zal zo zijn tot er meer nieuwe tramstellen zijn geleverd en tot de huidige zijn gereviseerd. Ze wil ook nagaan of bepaalde gebieden in Antwerpen niet zonder het nodige aantal verbindingen komt te zitten. Met de huidige plannen zou dat wel het geval zijn." 

Zo rees er veel protest in Mortsel en Hoboken waar tramlijnen zouden verdwijnen. "Nu kunnen we voorzichtig positief zijn", zegt Bart Stein van Red Tram 7. "We zijn blij dat de minister gehoor geeft aan onze argumenten."

Hopelijk bekijkt de minister samen met De Lijn onze plannen en zien we in de toekomst tram 7 ook in Kontich

Bart Stein van Red Tram 7

Toch is dit voor Stein geen eindpunt: "We hopen dat de minister samen met De Lijn de plannen herbekijkt en zo de toekomst van tram 7 veiligstelt. Hopelijk kunnen we dan in de toekomst de tramlijn verlengd zien tot in Kontich."

Meest gelezen