Verongelukte Kato wordt blijvend herdacht in Zwevegem

In de Bekaertstraat in Zwevegem hielden vrienden en familie van Kato een herdenkingsmoment voor het meisje dat daar begin dit schooljaar verongelukte. Ze onthulden er ook een gedenkplaat.

Kato Vandenbogaerde zou vandaag 13 jaar worden. Maar 6 maanden geleden verongelukte ze met de fiets onderweg naar school. Het ongeval gebeurde in de Bekaertstraat waar een vrachtwagen haar voorbijstak. Het meisje van 12 was op slag dood.

Een roze letter K voor Kato

 
De gedenkplaat bestaat uit een roze letter K op een houten balk. Roze was het lievelingskleur van Kato. Naast de gedenkplaat staat ook een grote foto van het meisje. Vanmorgen werden er kaarsjes aangestoken en  de naam van Kato op grote roze letters op de grond gelegd. Leerlingen van haar klas plantten ook een boom waaraan roze bloesems bloeien.

 

Meest gelezen