Olivier Matthys

Koning Albert II (86) en koningin Paola (83) krijgen eerste coronaprik, op de Heizel in Brussel

Koning Albert II en koningin Paola hebben vanmiddag hun eerste inenting met het vaccin tegen COVID-19 gekregen. Dat gebeurde om 13.30 uur in het vaccinatiecentrum op de Heizel in Brussel. Na het gebruikelijke kwartiertje in de wachtzone achteraf heeft het koninklijk paar het vaccinatiecentrum weer verlaten. Koning Albert is 86, koningin Paola 83.

Een tijdje geleden is bij koning Albert en koningin Paola een uitnodiging in de bus gevallen om zich te melden voor hun eerste prik met een vaccin tegen COVID-19. En vanmiddag om 13.30 uur kregen ze allebei die prik toegediend, in het vaccinatiecentrum op de Heizel in Brussel. Dat ligt vlak bij hun woning Kasteel Belvédère.

Bekijk hier de eerste beelden van Albert en Paola in het vaccinatiecentrum:

Videospeler inladen...

Na het gebruikelijke kwartiertje wachten na de inenting - om te zien of er meteen na de inenting geen nare bijwerkingen zijn - heeft het bejaarde koninklijk paar het vaccinatiecentrum weer verlaten. Koning Albert is inmiddels 86, koningin Paola 83.

Olivier Matthys
Olivier Matthys
Olivier Matthys
Olivier Matthys

Margrethe was de eerste

De eerste Europese royal die gevaccineerd is  was koningin Margrethe van Denemarken. Zij is 80. Ze kreeg op nieuwjaarsdag haar eerste prik en heeft ook al haar tweede dosis ontvangen.

Koningin Margrethe (80) van Denemarken.

Koningin Elizabeth en prins Philip van het Verenigd Koninkrijk zijn op zaterdag 9 januari gevaccineerd in Windsor Castle. De hoogbejaarde koningin van 94 en haar bijna 100-jarige echtgenoot behoren omwille van hun hoge leeftijd tot de risicogroep die voorrang krijgt. Prins Philip was dus al gevaccineerd tegen corona nog voor zijn recente ziekenhuisverblijf, dat bijna een maand geduurd heeft. Dat had overigens niets met corona te maken. Hij is nu weer thuis op Windsor Castle.

Koningin Elizabeth (94) en prins Philip (99)  van het Verenigd Koninkrijk.
Belga

Koning Harald (82) en koningin Sonja (83) van Noorwegen kregen hun eerste prik op 13 januari.  In november vorig jaar moesten ze wel in quarantaine gaan, nadat een van hun medewerkers positief was getest. Zelf bleken ze negatief.

Koning Harald (82) en koningin Sonja (83) van Noorwegen.
Belga

Koning Carl Gustaf (74) en koningin Silvia (77) van Zweden volgden een dag na hun Noorse collega's. Dat gebeurde in het Stenhammar-paleis in Södermanland, ten zuiden van Stockholm, waar het paar het grootste deel van de pandemie doorbrengt. 

Koning Carl Gustaf (74) van Zweden.
Belga

Wanneer koning Filip en koningin Mathilde aan de beurt zijn, is nog niet bekend. 

Meest gelezen