VKA

Vanaf maandag mondmaskerplicht in vijfde en zesde klas: "Niet eenvoudig, maar we gaan dat goed naleven"

Vanaf maandag moeten ook de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van de lagere school een mondmasker dragen. "Als we daardoor de scholen kunnen openhouden, doen we dat gewoon", reageert schooldirecteur William Doom, van de Vrije Centrumschool in Roeselare

Het aantal besmettingen bij kinderen en jongeren neemt fors toe, ook in onze provincie. Er zijn meer dan 750 leerlingen van West-Vlaamse basis-en secundaire scholen besmet en bijna 100 leerkrachten. En er zitten meer dan 3.350 leerlingen in quarantaine thuis.  

Lange dagen met mondmaskers

Voor kinderen van 10 en 11 jaar is het wel geen eenvoudige opdracht een volle dag met een mondmasker op school te zijn. "Leerlingen die sneller geprikkeld worden, gaan na verloop van tijd met die maskers prutsen", zegt de directeur. "En ook voor de leerkrachten wordt het een opgave om er op toe te zien dat iedereen zijn masker correct draagt."

Het onderwijzend personeel mag voorrang krijgen bij de vaccinaties

William Doom, directeur van de Vrije Centrumschool in Roeselare

In onze scholengroep zijn er scholen waar 4 leerkrachten ziek zijn", vertelt directeur Doom. "Soms moeten we klassen sluiten omdat er geen onderwijzend personeel is. Hier kunnen we gelukkig beroep doen op een paar gepensioneerden die vrijwillig komen helpen. Maar als die mondmaskerplicht kan helpen om de scholen open te houden, gaan we die maatregel voluit naleven."

Meest gelezen