Howest

Nieuwe campus Howest aan station Brugge wellicht klaar zomer 2024 

Hogeschool Howest heeft 2 ontwerpen klaar voor haar nieuwe campus aan de achterkant van het station in Brugge. Het wordt een opvallende nieuwbouw vlakbij het station, achter een van haar huidige campussen, in het vroegere Belgacomgebouw. Het is de bedoeling dat het gebouw opent tegen de zomer van 2024.

Howest telt meer en meer studenten in Brugge en wil dat die allemaal op één centrale plek les kunnen volgen. De voorbije jaren zag de Brugse poot van de hogeschool het aantal studenten fors toenemen, tot meer dan 4.500 dit academiejaar. De locatie, vlakbij het station, is opvallend. “Maar ook praktisch en vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en de fiets, dat is zeer belangrijk voor ons”, zegt Dieter Dobbelaere van Howest.

Howest lanceerde anderhalf jaar geleden een ontwerpwedstrijd voor de nieuwbouw. 7 teams van architecten dienden een voorstel in, daar blijven er nu nog 2 van over. Wie het uiteindelijk wordt, beslissen ze eind volgende maand. De campus zou tegen de zomer van 2024 al open kunnen. 

Howest

Meest gelezen