Peter Malaise

Nieuwe hondenhalsbanden van mango’s: “Afval hoeft niet per se afval te zijn”

4 studenten KMO Management aan de Arteveldehogeschool in Gent hebben hondenhalsbanden van mango’s ontwikkeld. De studenten moesten voor hun bachelorproef een product maken dat ze op de markt mochten lanceren. “We willen deels de voedselverspilling oplossen”, zegt Berjan De Crits. 

De studenten hebben verschillende opzoekingswerken gedaan naar het beste fruit als leder. “Leder van aardbei of appel is niet sterk genoeg om een dier tegen te houden, mango leder wel. Dat is ook getest op verschillende ISO-normen, daarom kunnen we garanderen dat we een stevig product verkopen", vertelt De Crits.

Peter Malaise

In Nederland wordt er mango leer geproduceerd en om de voedselverspilling deels op te lossen ontwikkelden de studenten hondenhalsbanden van mango's. “We vroegen ons af wat wij konden doen met mango leer. Toen kwamen we op het idee om het dierlijke leder dat rond de hals van je hond hangt, te vervangen door mango leder."

We kwamen op het idee om het dierlijke leder dat rond de hals van je hond hangt, te vervangen door mango leder
Berjan De Crits student KMO Management

"We willen de mensen bewust maken dat afval niet per se afval hoeft te zijn. Daar kan perfect een nieuw product van gemaakt worden", besluit De Crits. 

Peter Malaise
kasto80

Meest gelezen