Oudenaardse kledingwinkels showen zomercollectie online

De kledingwinkels van Oudenaarde hebben de handen in elkaar geslagen om een virtuele modeshow te organiseren. Op die manier hopen ze de verkoop op te krikken. Verschillende bekende Vlamingen zullen de kleding showen en dat kan je zien op je computer. Een centrum voor mensen met een beperking heeft een collectie ontworpen die ook aan bod komt, maar niet te koop is.

Funshoppen mag nog niet, met z’n tweeën winkelen ook niet en daardoor was de kledingverkoop maar mager de voorbije maanden. “Om de handelaars te ondersteunen hebben we ervoor gekozen om als eerste in Vlaanderen een virtuele modeshow te lanceren”, zegt centrummanager van Oudenaarde Sandra Huyskens. 

(beluister het interview met Huyskens hier of lees eronder verder)

Victor Verhulst zal presenteren en bekende Vlamingen als onder andere Ann Van Elsen, Veronique De Cock, Kelly Pfaff, Jarne Baele (Love Island) werken eraan mee. 

(lees verder onder de facebookpost van de stad Oudenaarde)

Opvallende collectie

37 Oudenaardse kledingzaken tonen hun nieuwe collectie, maar er wordt ook werk getoond uit een collectie die niet te koop is. Heuvelheem heeft die gemaakt, een centrum voor mensen met een beperking. Zij hebben met recyclagemateriaal kledingstukken gemaakt. “Ze werkten bijvoorbeeld met papier van chips, heel leuk gevonden.”

Wie de online modeshow wil zien kan om 19 uur terecht op het youtubekanaal van Beleef Oudenaarde.

kasto80

Meest gelezen