foto: Radio 2

Pand in TT-wijk wordt inloophuis voor Hasseltse ondernemers en PXL-studenten

Hasseltse ondernemers kunnen voortaan met hun zorgen en vragen terecht in hartje van de stad. Centrummanager Ben Croonenborghs neemt zijn intrek in een pand in de TT-Wijk, dat ook deeltijds dienst zal doen als inloophuis voor studenten van PXL. “We kozen bewust voor deze buurt omdat we geloven in de heropleving ervan”, aldus de centrummanager.

De Hasseltse centrummanager zal iedere maandag en woensdag van 10.00 tot 12.00 uur een spreekuur houden om ondernemers van de binnenstad te helpen met hun ideeën, vragen en mogelijke zorgen. “We merken dat steeds meer handelaars er nood aan hebben om hun hart te luchten”, legt Croonenborghs uit. “De coronacrisis hakt er zwaar in, en we willen de Hasseltse ondernemers zo goed als mogelijk tegemoet komen. Door ons op deze plek te vestigen verhogen we onze zichtbaarheid en kan iedereen die wil spontaan binnenlopen.”

Frisse wind in TT-wijk

De keuze voor een pand in de TT-wijk is niet toevallig, beweert de centrummanager. “We geloven heel erg in de toekomst van deze handelsomgeving. Sinds de overname van Growners, een vastgoedbedrijf gespecialiseerd in kantoorgebouwen, waait er een nieuwe frisse wind. We zijn blij dat we ons eerste kantoor hier kunnen oprichten en zo ook de leegstand kunnen tegengaan.” 

Inloophuis PXL

Omdat het om een groot pand gaat en de centrummanager niet altijd aanwezig zal zijn, vroeg vzw Centrummanagement aan Hogeschool PXL om mee te stappen in het verhaal. “We starten er een inloophuis waar jongeren iedere zaterdag terecht kunnen met vragen rond PXL-opleidingen”, verduidelijkt PXL-directeur Ben Lambrechts. “Naast het aanbieden van informatie zullen PXL-studenten het pand ook kunnen gebruiken om hun projecten te tonen aan het publiek. Vijf studenten Bouw en Electromechanica bijten de spits af en exposeren kunstwerken die ze zelf maakten met afvalproducten en slingerende verfspuitbussen.” 

Meest gelezen