Reservelijst voor 65-plussers in Mechelen: "Meer annulaties door twijfel over AstraZeneca-vaccin"

Ook in Mechelen willen ze geen enkel vaccin verloren laten gaan en beginnen ze nu ook reservelijsten met 65-plussers aan te leggen. Dat is de volgende groep die wordt opgeroepen. "We zien dat er toch wel meer annulaties zijn door het nieuws over het vaccin van AstraZeneca. Die kunnen we nu dus opvangen", zegt burgemeester Alexander Vandersmissen (Open VLD). 

Mechelen had al reservelijsten met hulpverleners uit de eerstelijnszorg opgesteld, maar die mensen zijn intussen bijna allemaal gevaccineerd. Daarom wordt er nu een lijst aangelegd met mensen ouder dan 65. Dat is de volgende groep die opgeroepen zal worden. 

"Als er vaccins op overschot zijn, omdat mensen niet zijn komen opdagen of hebben afgebeld, dan kunnen ze meteen de reservelijst bij de hand nemen", vertelt burgemeester Alexander Vandersmissen. "We vragen wel expliciet aan de mensen dat ze onmiddellijk beschikbaar zijn en bereikbaar, zodat ze de dag zelf of de dag erna kunnen komen en hun vaccin kunnen krijgen."

Voor die reservelijst kan je je aanmelden op de website van de stad of kan je terecht bij het callcenter van het vaccinatiecentrum. De lijst is voor inwoners van Mechelen en Sint-Katelijne-Waver. 

Meest gelezen